Doorgaan naar inhoud
Tot wel 25% korting op geselecteerde kleurgereedschappen; bekijk onze aanbiedingen hier!
Tot wel 25% korting op geselecteerde kleurgereedschappen; bekijk onze aanbiedingen hier!

Hoe kies je een monitor

Waarom EIZO?

EIZO is het Japanse woord voor "beeld". EIZO heeft al meer dan 50 jaar geïnnoveerd, ontwikkeld en hoogwaardige monitors geproduceerd. Onze experts hebben meer dan 30 jaar kennis op het gebied van kleurnauwkeurigheid en een nauwe relatie met EIZO, die een garantie van vijf jaar biedt en uitzonderlijke nazorg verleent. Bij Kleurgidsen.nl staan we klaar om je te helpen, dus als je advies nodig hebt, zijn we slechts één telefoontje verwijderd.

EIZO producten

Welke EIZO-reeks heb ik nodig?

EIZO ColorEdge

EIZO ColorEdge

De industriestandaard in digitaal beeldweergave ontworpen voor en gebruikt door ontwerpers, fotografen, videografen, coloristen en postproductiestudio's met uitstekende beeldkwaliteit en kleurweergave.

Bekijk producten
EIZO FlexScan

EIZO FlexScan

De ideale langetermijninvestering voor bedrijven, met een langere levensduur dan conventionele monitors, wat zorgt voor besparing van middelen en milieueffecten. Alle componenten zijn door EIZO zelf gemaakt en zijn gemaakt met gerecycled materiaal of met recycling aan het einde van de levensduur in gedachten. Met een garantie van 5 jaar zullen deze monitors de tand des tijds doorstaan.

Bekijk producten

Hoe kies ik een monitorformaat?

Groter is beter, toch? Over het algemeen wel, maar dit hangt volledig af van je specifieke workflow. Laat ons dit uitleggen. Onze monitoren variëren van 19 inch tot 38 inch, wat diagonaal over het scherm wordt gemeten. Als je een kleine werkomgeving hebt, zal er een limiet zijn aan de grootte van de monitor die je in die ruimte zou willen hebben, en je wilt misschien het type werk dat je produceert overwegen. Het is gemakkelijker om aan een ontwerp te werken als je het kunt zien in een realistisch referentiekader. Als je werkt aan grootschalige illustraties, architectonische tekeningen of in de cinema, is een scherm met een grotere afmeting zeker een voordeel. Dit is ook handig als je werkt met grootformaatprinters - zodat wat je op het scherm ziet dichter bij is wat je ziet wanneer je print.

Nadat je een monitorformaat hebt gekozen, moet je een resolutie kiezen - deze beslissing is belangrijk wanneer je werkt in bepaalde ontwerpapplicaties omdat het je in staat stelt om in bepaalde formaten te werken.

19-inch monitoren
21-inch monitoren
23-inch monitoren
24-inch monitoren
27-inch monitoren
32-inch monitoren
38-inch monitoren

Monitorresolutie

De monitorresolutie vertelt je hoeveel lijnen pixels horizontaal en verticaal je scherm vormen. Afbeeldingen die op het scherm worden getoond, bestaan uit deze kleine pixels, dus hoe meer pixels er in een afbeelding zitten, hoe duidelijker en gedetailleerder de afbeelding is. Binnen de wereld van design is dit essentieel! Vooruitgang in beeldschermtechnologie betekent dat de monitorgrootte en -resolutie altijd toenemen met nieuwe beeldschermmodellen.

SD = Standaarddefinitie - 720 x 480 pixels, de oorspronkelijke standaard voor digitale televisies en displays, deze is nu echter overschaduwd door de vooruitgang in beeldschermtechnologie.

HD = Hoge Definitie - Resolutie van 1.280 x 720 pixels.

FHD = Volledige Hoge Definitie (Full HD) - Resolutie van 1.920 x 1.080 pixels.

QHD = Quad HD - Resolutie van 2560 x 1440 pixels, ook bekend als 2K.

UHD = Ultra Hoge Definitie - Resolutie van 3.840 x 2.160 pixels, ook bekend als 4K, vereist voor televisievideoproductie.

4K DCI = 4K (Digital Cinema Initiatives) - Resolutie van 4096 × 2160 pixels, vereist voor bioscoopvideoproductie.

Wat voor soort workflow heb je?

HD, Full HD, QHD en Ultra HD zijn geschikt voor fotografen en ontwerpers van alle disciplines, maar hoe hoger de resolutie, hoe gedetailleerder het beeld dat je op het scherm kunt zien - dus kies verstandig! Als je echter in video werkt, zul je echt moeten upgraden naar een UHD- of 4K DCI-monitor, afhankelijk van of je in videoproductie of bioscoopproductie bent. Deze monitoren kunnen afbeeldingen produceren met dezelfde resolutie als standaard tv en film en werken met videobewerkings- en productieprogramma's die deze resolutie vereisen.

Vergelijk Producten

{"one"=>"Selecteer 2 of 3 items om te vergelijken", "other"=>"{{ count }} van 3 items geselecteerd"}

Selecteer het eerste item om te vergelijken

Selecteer tweede item om te vergelijken

Selecteer derde item om te vergelijken

Vergelijken