Doorgaan naar inhoud
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van designnieuws en verhalen van Kleurgidsen!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van designnieuws en verhalen van Kleurgidsen!

Kleurengidsen

Wat zijn kleurengidsen en waarom heb ik ze nodig?

Kleurgidsen zijn een essentieel hulpmiddel voor elke ontwerper, omdat ze u niet alleen helpen de perfecte kleur te ontdekken, maar er ook voor zorgen dat uw kleur consistent blijft. Met kleurgidsen kunt u in een universele taal spreken om ervoor te zorgen dat de specifieke blauwtint die u hebt gekozen, wordt begrepen door uw team of klant.

Of u nu architectuur, mode, interieurs of grafisch ontwerp ontwerpt, het is belangrijk om de gids te krijgen die het beste bij u past, want niet één kleurengids past bij iedereen. We hebben ons advies en aanbevelingen voor de kleurengids opgesplitst om u te helpen de kleurengids te vinden, die het beste bij u en uw werk past.

NCS of Natural Colour System, is de ideale gids voor ontwerpers die werken in architectuur, verf en print. Dit systeem is ontworpen om kleuren te beschrijven zoals het menselijk oog ze ziet. Het breekt kleur af in tint en nuance en maakt het voor ontwerpers gemakkelijk om te bepalen welke exacte tint ze nodig hebben voor buitengebouwen, drukwerk en verf.

RAL, is een andere gids die, net als NCS, geschikt is voor ontwerpers die werkzaam zijn in architectuur, verf en print. Met de RAL-kleurkaarten kunt u kleuren selecteren en verifiëren volgens internationale normen. RAL-kleur kaarten werken op basis van een eenvoudig 4-cijferig codesysteem om het selecteren van kleuren eenvoudig en definitief te maken.

Als uw werk meer gecentreerd is rond grafisch ontwerp, dan profiteert u van de Pantone Color Guides. Omdat kleur een van de belangrijkste elementen is in productontwikkeling, branding en digitaal ontwerp, is het van vitaal belang dat u niet alleen de juiste kleur vindt, maar dat deze zich ook over de hele linie vertaalt.

Wanneer u digitale ontwerpen maakt, zijn er nog meer factoren die van invloed kunnen zijn op hoe het menselijk oog, kleur op het scherm ziet. Het is geen nieuws voor een grafisch ontwerper dat dezelfde kleur er compleet anders uit kan zien, afhankelijk van het scherm waarnaar u kijkt, of in welke kamer, of zelfs wanneer u onderweg ontwerpen op een mobiel of tablet bekijkt. Dit verschil kan subtiel of heel duidelijk zijn, maar door Pantone Color Guides te gebruiken, kunt u erop vertrouwen dat het uiteindelijke ontwerp (gedrukt of weergegeven in de digitale wereld) de exacte kleur is die u of uw klant heeft gekozen.

Er zijn verschillende Pantone-kleurgidsen können Sie aber sicherstellen, dass das finale Design (ob gedruckt oder in der digitalen Welt angezeigt) genau der Farbe entspricht, welche Sie selbst bzw. Ihr Kunde ausgewählt haben.

Es gibt verschiedene Pantone-Farbfächer, beschikbaar, waaronder enkele die specifiek zijn samengesteld voor metallics, pastels of zelfs neonkleuren.

Bij het ontwerpen van modeproducten biedt Pantone hun Fashion, Home & Interiors-assortiment, dat bestaat uit markt-gestuurde kleuren die zijn gemaakt voor keramiek, textiel, verf, cosmetica, modeaccessoires en lederwaren. Zoals bij elk op kleur gebaseerd ontwerp, is het zo cruciaal om op dezelfde pagina te staan met klanten en uw team voordat het definitieve ontwerp in productie gaat.

De 2.625 FHI-kleuren van Pantone zijn verkrijgbaar in katoen, nylon, polyester en als pigment op papier. U kunt kiezen uit een groot aantal formaten, variërend van waaiers, katoenchips en -stalen, en zelfs individuele polyester- en nylonstalen.

Alle Pantone FHI-kleuren op katoen zijn ook verkrijgbaar als gelakte coating, zodat u uw textiel kunt matchen met gecoate knopen, ritsen, passementen en accessoires. Ook geweldig voor leer! De meest populaire FHI-kleuren zijn ook verkrijgbaar in kunststof.

Als u meer advies wilt over welke kleurengids voor u de juiste is, neem dan gerust contact op met ons team van experts.

Als je meer hulp nodig hebt bij het kiezen van het juiste Pantone-product, bekijk dan onze handige handleidingen:

Vergelijk Producten

{"one"=>"Selecteer 2 of 3 items om te vergelijken", "other"=>"{{ count }} van 3 items geselecteerd"}

Selecteer het eerste item om te vergelijken

Selecteer tweede item om te vergelijken

Selecteer derde item om te vergelijken

Vergelijken