Doorgaan naar inhoud
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van designnieuws en verhalen van Kleurgidsen!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van designnieuws en verhalen van Kleurgidsen!

Welke kleurgids heeft u nodig?

www.kleurgidsen.nl heeft de meest gebruikte kleurboeken in het assortiment van vrijwel alle bekende fabrikanten. Er zijn veel gidsen en kleurbibliotheken op de markt. Kleurgidsen levert de meest populaire kleurgidsen van PANTONE, RAL, DCS en NCS, voor de professionele grafische gebruiker, designers, productontwikkelaars, verfindustrie, textielindustrie, etc.

Welke Pantone gids of kleurboek heeft u nodig?

Een korte uitleg welke gidsen door Pantone worden geleverd en hoe het werkt PMS (Pantone Matching System).

Pantone Graphics & Print

Pantone Formula Gids

Het bekende PMS kleurnummer systeem van Pantone wordt wereldwijd het meest gebruikt voor het 'vastleggen' van kleur, meestal voor grafische toepassing maar ook steeds meer voor bedrijven die de kleur van hun product eenduidig willen vastleggen. Kleurnummers hebben 3 of 4 cijfers met een 'C' (coated) of 'U' (uncoated) aan het eind. PMS kleuren worden ook wel Solid kleuren of Spotkleuren genoemd. De PMS kleuren worden aangemaakt door een aantal PMS basiskleuren (Basic Colors) in een bepaalde verhouding te mengen. Sinds september 2019 zijn er 294 nieuwe kleuren aan de PMS reeks toegevoegd. De nieuwe kleuren zijn speciaal gemaakt voor een betere aansluiting op de Pantone Fashion, Home +Interiors (FHI) kleur systeem. Ook zijn de meer fundamentele kleuren toegevoegd zoals neutrals, tans, grey's, navy's and blacks. Alle 2.161 PMS kleuren en de mengverhoudingen staan in de Pantone 'Formula Guide (C+U), de meest populaire gids van Pantone. Eén gids met alle kleuren op Coated (C) papier gedrukt en één gids met alle kleuren op Uncoated papier (U).

Bekijk hier de PANTONE Formula Guide

Pastels en Neon gids

Voor pastel en fluorescente kleuren heeft Pantone een speciale gids gemaakt. De 900-nummers zijn Neon-kleuren en de 9000-nummers zijn de pastelkleuren. De gids bestaat uit 154 pastel en 56 neon spot kleuren, als toevoeging op de Formula Guide. Zowel de Coated als de Uncoated pastel en Neonkleuren staan in de Pastel & Neon gids (C+U).

Bekijk hier de PANTONE Pastels & Neons

Pantone Metallic gids

Sinds maart 2019 heeft Pantone de Packiging Metallics en de Commercial Graphics Metallics samengevoegd in 1, gemakkelijk te gebruiken gids en Chip Boek Set. 54 nieuwe kleuren zijn toegevoegd, plus de nieuwe Rose Gold tint.

Packing Metallics, voorheen de Premium Metallics, is bedoeld voor de packiging en signage projecten. De kleuren zijn gemaakt op basis van de Pantone Silver 10077C en Pantone Rose Gold 10412C basis inkten. Deze speciale basis inkten zijn zodanig geformuleerd met pigmenten, dat ze gemakkelijke coating in staat stellen. De graphisch print applicatie wordt afgesloten, zodat de essentiële bescherming wordt gecreëerd, die de meeste packing projecten verlangen.

Commercial Graphics Metallics, voorheen de Metallics, is bedoeld voor niet-packaging projecten, zoals retail producten, marketing en verkoop materiaal, publishing en verwanten.

Bekijk hier de PANTONE Metallics

Pantone ColorBridge gids

Dit is de handigste en zeer populaire PMS gids voor niet-drukkers met in totaal 2.139 spot kleuren. Sinds september 2019, gebruikt de COlorBridge nu G7 kalibratie. Hierdoor wordt een consistente grijs-balans verzekerd voor een accuraat print proces. Iedere kleur heeft 2 velden: links de PMS-kleur (zoals gedrukt in de Formula gids) en rechts de dichtstbijliggende kleur als deze PMS kleur in CMYK (4 drukkleuren) zou moeten worden gedrukt. Tevens worden per kleur de sRGB en HTML waarden vermeld - voor het specificeren van kleur voor computer en internet. In een Coated en Uncoated uitvoering. Wordt meestal als set verkocht.

Bekijk hier de PANTONE Color Bridge (Coated)

Bekijk hier de PANTONE Color Bridge (Uncoated)

Bekijk hier de PANTONE Color Bridge (Coated & Uncoated)

Pantone CMYK gids

Deze gids (vroeger de 4-color Process Guide) heeft alléén CMYK waarden en eigen Pantone DE of DS nummers. Het betreft hier in totaal 2868 kleuren. LET OP: dit zijn géén PMS nummers. Dit is een CMYK gids van Pantone met per kleur de percentages CMYK voor 4-kleurendruk. Coated en Uncoated.

Bekijk hier de PANTONE PLUS CMYK (Coated & Uncoated)

Patches, Swatches of Chips

Naast de Pantone kleurenwaaiers heeft Pantone z.g. stalenboeken. Patches, Swatches of Chips zijn allemaal namen voor de Pantone kleurstaaltjes die als losse delen uit een boek te halen of uit een pagina te scheuren zijn. De meeste Pantone gidsen zijn zowel als waaier als in chipsvorm (met uitscheurbare staaltjes) te krijgen. De uitscheurbare staaltjes zijn ongeveer 20 x 20 mm.

Pantone voor Fashion, Home & Interior

Pantone heeft naast de bekende PMS gidsen een aantal speciale gidsen voor textielkleuren, kleuren die op textiel haalbaar zijn. De kleurcodering is XX-XXXX gevolgd door TCX (kleur op katoen) of TPX (textielkleur-simulatie op papier, oude gids) of TPG (textielkleur-simulatie op papier, de nieuwe gids). Totaal 2.625 kleuren (inclusief 315 nieuwe kleuren sinds 2020).

Bekijk hier de Fashion & Home serie

De TPX nummer zijn omgezet naar TPG nummers. TPG betekent Textielkleuren op Papier Green – en met Green wordt bedoeld: op een “green” biologisch afbreekbare papiersoort. De nummers zijn hetzelfde gebleven, de kleuren zijn op een fractie na hetzelfde gebleven. Kleine afwijkingen kunnen zijn ontstaan door de gewijzigde papiersoort.

Onderstaand de gidsvarianten:

  1. Pantone Fashion, Home & Interiors gids op papier – waaier met 2.625 kleuren sinds 2020, voor specificatie van kleur voor niet-stoffen materialen, zoals mode-accessoires, meubelen, interieur, cosmetica, verf, etc
  2. Pantone Fashion & Home Cotton Planner: 2.625 katoenen kleurstalen van 16x16mm in een boek gebundeld.
  3. Pantone Fashion & Home Cotton Passport: 2.625 katoenen kleine kleurstalen, per kleurfamilie vastgelijmd in een klein broekzakformaat boekje van 12,5x20cm.
  4. Pantone Fashion, Home & Interiors Color Specifier en Color Guide Set op papier:2.625 kleuren, voor specificatie van kleur voor niet-stoffen materialen, zoals mode-accessoires, meubelen, interieur, cosmetica, verf, etc, met van iedere kleur 6 uitscheurbare kleurstaaltjes.
  5. Pantone Fashion & Home: overige boeken – er zijn nog enkele uitgebreide uitvoeringen – neem contact op voor meer informatie.

Pantone overige producten

Pantone heeft nog veel meer producten. Bijvoorbeeld Pantone Plastics Standard Chips, Pantone Forecast boeken, Pantone kleurbeoordelingsystemen, Pantone kleurmeters, etc.

Neem voor meer informatie kontakt op met Kleurgidsen.nl op 070 8200274 of via info@kleurgidsen.nl

Pantone ColorManager

Deze app is een gratis download na registratie met het serienummer van uw kleurenboek op https://www.pantone.com/pages/MYP_myPantone/mypProductRegistration.aspx

RAL kleurgidsen

RAL gidsen zijn in een aantal varianten beschikbaar en worden vooral toegepast in de verf, home en decoratiemarkt. Er is helaas géén tabel beschikbaar die RAL omzet naar Pantone nummers en omgekeerd. Er bestaan op internet wel tabellen, maar geen idee of die goed zijn. Er zijn verschillende modellen voor verschillende toepassingen.

Bekijk hier de RAL gidsen

DSC boeken

Digital Color System (DCS) boeken zijn ontstaan vanuit de wens van designers om te weten hoe de kleur er op papier uit komt te zien als ze in een design een bepaalde CMYK kleurkeuze maken – een ‘must have’ voor iedere designer die in CMYK opmaakt.

  1. DCS boek Pro – dit boek bestaat uit in totaal 65.000 CMYK combinaties in stapjes van 5%. Een onmisbaar naslagwerk dat thuis hoort op iedere design afdeling.
  2. DSC boek- mini - Digital Color System (DCS) boeken in mini editie – handzamer formaat en makkelijker mee te nemen, 20.000 CMYK combinaties in stapjes van 10%.

Bekijk hier de DSC boeken

Heeft u meer informatie nodig? Bel ons dan even op +31 70 8200274 of stuur een email naar info@kleurgidsen.nl

Vergelijk Producten

{"one"=>"Selecteer 2 of 3 items om te vergelijken", "other"=>"{{ count }} van 3 items geselecteerd"}

Selecteer het eerste item om te vergelijken

Selecteer tweede item om te vergelijken

Selecteer derde item om te vergelijken

Vergelijken