Doorgaan naar inhoud
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van designnieuws en verhalen van Kleurgidsen!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van designnieuws en verhalen van Kleurgidsen!

Leer over NCS

Waarom heb ik eenkleursysteem nodig?

Verschillende uitdagingen kunnen zich voordoen voor ontwerpers en architecten bij het identificeren, visualiseren en delen van kleuren met klanten en samenwerkingspartners. Kleurperceptie verschilt voor elke persoon, waardoor het moeilijk is om kleur nauwkeurig te beschrijven of te communiceren. Het afstemmen van de visie van de klant kan tijdrovend zijn als er geen standaard is voor het identificeren van kleur in uw creatieve workflow. Samenwerken op afstand en het vertalen van gekozen kleuren van ontwerpsoftware naar het eindproduct kan ook leiden tot inconsistenties.

Welke tools kan ik gebruiken om kleur effectief te communiceren?

Een universele kleurcommunicatiestandaard of kleursysteem is een onschatbaar hulpmiddel voor ontwerpers, omdat het de nauwkeurige en effectieve communicatie van kleurkeuzes mogelijk maakt, waardoor onduidelijkheid voor zowel uzelf als uw klanten wordt geëlimineerd. Vertrouwen op generieke kleurnamen of beschrijvingen alleen kan ruimte laten voor interpretatie. Door een gestandaardiseerd kleurnummer te gebruiken, kunnen beoogde kleuren worden gedeeld zonder misverstanden. Color Confidence biedt een reeks kleurbeheerproducten om ontwerpers te helpen kleur te identificeren, communiceren, delen en gebruiken in een breed scala van ontwerptoepassingen.

NCS - Natuurlijk Kleursysteem

Het NCS-systeem is het enige kleursysteem op de markt dat uitsluitend is gebaseerd op de menselijke visuele waarneming van kleur en biedt ontwerpers een wetenschappelijk onderbouwd wereldwijd standaardsysteem voor nauwkeurige intersectorale communicatie van kleur tussen ontwerpers, fabrikanten, retailers en klanten. Het NCS-systeem stelt je in staat om waargenomen kleuren nauwkeurig te beschrijven, identificeren en delen met een standaard NCS-notatie. NCS biedt een verscheidenheid aan ontwerptools voor het gehele ontwerpproces.

Welke NCS-kleurengids heb ik nodig?

Hoe kan ik hetkleurnotatienummer achterhalen vanuit de fysieke omgeving?

De NCS Colourpin II en Colourpin PRO stellen u in staat om visuele kleuren van een oppervlak vast te leggen, de kleurnotatie te identificeren en deze te vertalen naar L*a*b*, RGB en CMYK waarden voor gebruik in digitale ontwerpen. De apparaten koppelen via Bluetooth met de gratis NCS+ app. Plaats eenvoudigweg het NCS-apparaat op het oppervlak dat u wilt matchen en de nauwkeurige NCS-kleurverwijzing verschijnt draadloos op uw mobiele telefoon.

Welke NCS-kleurlezer heb ik nodig?

Vergelijk Producten

{"one"=>"Selecteer 2 of 3 items om te vergelijken", "other"=>"{{ count }} van 3 items geselecteerd"}

Selecteer het eerste item om te vergelijken

Selecteer tweede item om te vergelijken

Selecteer derde item om te vergelijken

Vergelijken