Doorgaan naar inhoud
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van designnieuws en verhalen van Kleurgidsen!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van designnieuws en verhalen van Kleurgidsen!
Waarom zijn kleurnormen belangrijk?

Waarom zijn kleurnormen belangrijk?

style=

Of u nu een grafisch ontwerper, fotograaf of video-editor bent, ontdek waarom kleurnormen belangrijk zijn en hoe ze uw werk kunnen beïnvloeden.

De kleur van een merk creëert associaties en verwachtingen en roept mentale beelden en herinneringen op in het hoofd van de consument. Sommige merken zijn zo iconisch dat het mogelijk is om ze te herkennen aan slechts één Pantone-kleur, zonder het bijbehorende logo. Anderen zijn zelfs zo ver gegaan dat ze hun kenmerkende tinten hun handelsmerk is geworden.

Bij productontwikkeling is de juiste kleur de onderscheidende factor die iemand kan stoppen en hun aandacht kan trekken. Het is ook het belangrijkste ontwerpelement om stemming en stijl weer te geven.

Maar het kiezen van de juiste kleur is slechts het begin. Het consistent houden van die kleur brengt meerdere uitdagingen met zich mee die kunnen worden opgelost met Pantone Color Systems.

Kleurinterpretatie: we interpreteren kleur allemaal op enigszins verschillende manieren. Zelfs zoiets specifieks als marineblauw kan verschillende dingen voor verschillende mensen betekenen. Door een Pantone-kleur te gebruiken, kunt u uw precieze kleurvereisten communiceren in een taal die over de hele wereld wordt herkend.

Meerdere materialen: de kleur van uw uiteindelijke productiemateriaal kan een enorme impact hebben op het uiterlijk van uw product. Met de digitale tools van Pantone, zoals Pantone Connect, en fysieke kleurreferenties, zoals Pantone-fangidsen en chipboeken, kunt u deze resultaten vooraf bekijken en aanpassen, zodat u extra tijd en kosten kunt vermijden.

Meerdere leveranciers: het werken met meer dan één leverancier kan leiden tot variaties in processen en apparatuur, wat kan leiden tot resultaten die aanzienlijk kunnen variëren. De cloud-gebaseerde kleurentools van Pantone kunnen ervoor zorgen dat uw leveranciers allemaal hetzelfde doel nastreven, voor consistente resultaten over de hele linie.

Meerdere productieruns: uw kleur kan consistent zijn gedurende een productierun, maar komt deze overeen met de eerdere run? Of degene die volgt? Kleurmeet- en evaluatietools van Pantone en moederbedrijf X-Rite maken het mogelijk om van run tot run een consistente kleur te verkrijgen, ongeacht waar of wanneer deze wordt geproduceerd.

Zorg ervoor dat u up-to-date bent met de nieuwste Pantone-kleursystemen om uw merkkleuren consistent te houden. Onze Pantone-kleurgidsen zorgen ervoor dat u dezelfde taal spreekt bij meerdere leveranciers zonder tijd te verspillen aan het identificeren van de precieze kleur voor uw merk.

Vorig artikel Ga terug naar het maken van inhoud!

Vergelijk Producten

{"one"=>"Selecteer 2 of 3 items om te vergelijken", "other"=>"{{ count }} van 3 items geselecteerd"}

Selecteer het eerste item om te vergelijken

Selecteer tweede item om te vergelijken

Selecteer derde item om te vergelijken

Vergelijken