Doorgaan naar inhoud
BLACK FRIDAY IS HIER! Tot 25% korting op professionele kleurproducten van PANTONE, RAL, NCS en meer.
BLACK FRIDAY IS HIER! Tot 25% korting op professionele kleurproducten van PANTONE, RAL, NCS en meer.

Welke RAL Kleurengids heb ik nodig?

Was ist der Unterschied zwischen RAL CLASSIC, RAL EFFECT und RAL DesignSystem Plus?

RAL CLASSIC

RAL CLASSIC

RAL Classic is al meer dan 100 jaar de wereldwijde standaard voor kleuren in openbare instellingen en de particuliere sector. Het biedt veiligheids- en signaalkleuren, evenals kleuren die voldoen aan de DIN-standaarden. De 216 moderne kleuren dienen als kleurcontrole voor schilders en coatings door interieurontwerpers en ambachtslieden. Ze worden ook gebruikt in industrieel ontwerp om kleuren te communiceren en industriële processen te standaardiseren.

Wat zijn DIN-standaarden?
Dit zijn populaire kleurstandaarden die regelmatig worden gebruikt door industrieën, bijvoorbeeld bij het kleurcoderen van telecommunicatiekabels.

RAL Classic kopen
RAL EFFECT

RAL EFFECT

Watergedragen kleurenkaarten met een watergedragen coatingsysteem voor milieuvriendelijke kleurenproductie. Deze zijn ideaal voor kleur- en lakfabrikanten en worden gebruikt in interieurontwerp, architectuur, productontwerp en grafisch ontwerp.

RAL Effect kopen
RAL Design System Plus

RAL Design System Plus

Deze uitgebreide verzameling van 1.825 kleuren is een onmisbaar instrument voor creatieve professionals in architectuur, design, industrie en ambacht. De Design System Plus-kleuren zijn gebaseerd op het CIELab-systeem en zijn uitstekend geschikt voor industrieel en productontwerp, evenals voor vereenvoudigde kleurencommunicatie, creativiteit en experimenteren. Met kleurnamen in het Engels, Duits, Frans, Russisch en Chinees voor internationale samenwerking.

Wat is het CIELab-systeem?
CIELab staat voor Commission Internationale de l'éclairage of Internationale Beleuchtungskommission, de internationale autoriteit voor licht- en kleurruimtes. De CIELab-kleurruimte presenteert kleuren zoals mensen ze zien door helderheid en de unieke kleuren rood, groen, blauw en geel, gebaseerd op resultaten van laboratoriumexperimenten voor kleurafstemming.

RAL Design System Plus kopen

Vergelijk Producten

{"one"=>"Selecteer 2 of 3 items om te vergelijken", "other"=>"{{ count }} van 3 items geselecteerd"}

Selecteer het eerste item om te vergelijken

Selecteer tweede item om te vergelijken

Selecteer derde item om te vergelijken

Vergelijken