Doorgaan naar inhoud
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van designnieuws en verhalen van Kleurgidsen!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van designnieuws en verhalen van Kleurgidsen!
De Pantone Paper Traveler: Een Kleurrijke Reis van Inspiratie

De Pantone Paper Traveler: Een Kleurrijke Reis van Inspiratie

Een Dag uit het Leven van een Productontwerper

Het is een zonnige dinsdagochtend en Emma, een freelance productontwerper, is bewapend met haar gebruikelijke tools: een laptop, schetsboek en haar nieuwste metgezel, de Pantone Paper Traveler. Vandaag is ze op een missie om een innovatieve lijn van bakkerijproducten te creëren voor een boetiekbakkerij, en haar reis door de stad zal haar canvas zijn.

Het Café Dilemma

Eerste stop: haar favoriete café. De geur van versgezette koffie vult de lucht terwijl Emma een gezellig hoekje vindt om zich op te zetten. Ze nipt aan haar latte en bedenkt kleurenpaletten die de warmte en charme van versgebakken lekkernijen oproepen. Ze grijpt in haar tas en haalt de Pantone Paper Traveler tevoorschijn. Het strakke ontwerp van het notitieboekje past perfect naast haar schetsboek, waardoor het gemakkelijk is om door de pagina’s te bladeren.

Terwijl ze de levendige tinten doorzoekt, krijgt ze inspiratie. De rijke, gouden tinten van Pantone 123 C doen haar denken aan een perfect gebakken croissant. Ze schrijft het nummer op en vergelijkt het met een zachte pastelroze kleur, die lijkt op de blos van een macaron. Binnen enkele minuten heeft ze een kleurenpalet samengesteld dat de essentie van de lekkernijen van de bakkerij vastlegt.

style=

Emma visualiseert een reeks producten, waaronder elegante gebaksdozen, stijlvolle herbruikbare tassen en keramische koffiemokken. Elk product zal een samenhangend kleurenschema en designelementen bevatten die de merkidentiteit van de bakkerij weerspiegelen. De gouden tinten zullen de primaire kleur zijn voor de verpakking, die de warmte en rijkdom van de producten van de bakkerij vertegenwoordigen. Tegelijkertijd zal het pastelroze een vleugje zachtheid en benaderbaarheid toevoegen.

Het Park Palet

Met haar eerste ideeën op papier gaat Emma naar het park voor een verandering van omgeving. De natuur is een eindeloze bron van inspiratie en vandaag is geen uitzondering. Ze wandelt langs bloeiende bloemen en merkt het opvallende contrast op tussen het diepe paars van een iris en het levendige geel van narcissen.

style=

Zittend op een bankje opent ze haar Pantone Paper Traveler opnieuw. Het uitgebreide kleurenbereik stelt haar in staat deze natuurlijke tinten perfect te matchen. Pantone 7672 C voor de iris, Pantone 109 C voor de narcis. Ze voegt deze toe aan haar palet en bedenkt hoe ze een organische frisheid aan de productlijn van de bakkerij zullen toevoegen.

style=

Emma stelt zich voor dat ze deze kleuren gebruikt in het ontwerp van keramische koffiemokken en tassen. Het diepe paars zou kunnen worden gebruikt als een gedurfd accent, wat een vleugje verfijning aan de mokken toevoegt, terwijl het levendige geel de frisheid en vrolijkheid van het merk van de bakkerij zou kunnen benadrukken op de tassen.

Cliëntensamenwerking

In de middag is Emma onderweg naar een afspraak met haar klant. Bij aankomst bij de bakkerij wordt ze begroet door de eigenares, Sarah, die graag de voortgang wil zien. In plaats van te worstelen met digitale mock-ups op haar laptop, opent Emma vol vertrouwen haar Pantone Paper Traveler. De tastbare stalen trekken meteen Sarah’s aandacht.

“Dit is precies wat ik hoopte!” roept Sarah enthousiast, wijzend op de gouden tint en pastelroze kleur. Het vermogen om de kleuren in persoon te zien en te voelen, zonder de vervorming van een scherm, maakt een groot verschil. Samen finaliseren ze het kleurenschema voor de productlijn, waarbij ze ervoor zorgen dat het de uitnodigende en plezierige sfeer van de bakkerij vastlegt.

style=

Avondelijke Euforie

Naarmate de dag ten einde loopt, keert Emma terug naar huis en denkt na over een productieve dag. De Pantone Paper Traveler is haar trouwe metgezel geweest en heeft naadloos geïntegreerd in elk onderdeel van haar creatieve proces. Het compacte ontwerp zorgde ervoor dat ze het moeiteloos kon meenemen en het uitgebreide kleurenpalet bood alle inspiratie die ze nodig had.

Van het gezellige hoekje in het café tot de levendige bloemen in het park en ten slotte tot de klantbijeenkomst die de deal bezegelde, de Paper Traveler was er bij elke stap. Het transformeerde hoe ze onderweg werkte en veranderde alledaagse momenten in een kleurrijke reis van inspiratie.

Conclusie

De Pantone Paper Traveler is meer dan alleen een tool; het is een toegangspoort tot eindeloze creatieve mogelijkheden. Voor productontwerpers zoals Emma is het de sleutel tot het vastleggen en overbrengen van de perfecte tinten, ongeacht waar hun dag hen brengt. Lichtgewicht, duurzaam en boordevol kleurmogelijkheden, het is de ideale metgezel voor elke creatieve reis.

Dit is waarom de Pantone Paper Traveler opvalt:

Draagbaarheid: Ontworpen met mobiliteit in gedachten, past het slanke, notitieboekachtige formaat gemakkelijk in elke tas, waardoor het perfect is voor ontwerpers onderweg. Of je nu aan het schetsen bent in een café of ideeën aan het finaliseren bent in een klantoverleg, je hebt altijd je Pantone kleuren bij de hand.

Uitgebreid Kleurenpalet: De Paper Traveler beschikt over een uitgebreide collectie Pantone kleuren, zodat je altijd de perfecte tint hebt voor elk project. Elke kleur is geselecteerd om te voldoen aan de hoogste normen van het Pantone Matching System, de industrienorm voor kleurnauwkeurigheid.

style=

Hoogwaardige Papierkwaliteit: Gemaakt met premium papier, vertegenwoordigt de Paper Traveler elke Pantone kleur nauwkeurig, wat een betrouwbare referentie voor je ontwerpen biedt.

Gebruiksvriendelijk Formaat: Georganiseerd in een gemakkelijk te navigeren formaat, stelt de Paper Traveler je in staat om snel toegang te krijgen tot elke kleur die je nodig hebt. De kleuren zijn logisch gerangschikt, waardoor het eenvoudig is om tinten te vergelijken en te selecteren.

Duurzaam Ontwerp: Ondanks zijn rijkdom aan kleuren is de Paper Traveler lichtgewicht en duurzaam. De stevige constructie beschermt de kleurstalen tegen slijtage, waardoor het een langdurige aanvulling op je creatieve toolkit is.

Kleurnotatie: Elke kleurstaal bevat het Pantone-nummer en de naam, wat een gemakkelijke referentie biedt voor verdere communicatie en documentatie. Deze functie is bijzonder nuttig voor coördinatie met drukkerijen en fabrikanten die op nauwkeurige kleurspecificaties vertrouwen.

Investeer in de Pantone Paper Traveler en laat je inspiratie zo vrij reizen als jij. Van brainstormen in een café tot kleurenpaletten in het park en klantensamenwerkingen, laat je creativiteit nooit meer door je locatie beperken.

Vorig artikel PANTONE's Gloednieuwe Dualities Palette
Volgend artikel Ga terug naar het maken van inhoud!

Laatste Nieuws van Kleurgidsen

Vergelijk Producten

{"one"=>"Selecteer 2 of 3 items om te vergelijken", "other"=>"{{ count }} van 3 items geselecteerd"}

Selecteer het eerste item om te vergelijken

Selecteer tweede item om te vergelijken

Selecteer derde item om te vergelijken

Vergelijken